- -
Campus d'Alcoi de la UPV

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: El Campus

La ciutat d'Alcoi

La ciutat de l'Alcoi és cap de la comarca de l´Alcoià, en la província d'Alacant. Té la ciutat més de 60.000 habitants i ocupa el centre d'una depressió, la Foia d'Alcoi, embolicada per diverses serres: Mariola, el Carrascar de la Font Roja, els Plans i la Serreta. Els seus cims arriben als 1.350 metres d'altitud. A més dos d'aquestes serres estan declarades parcs naturals: la Font Roja i la Serra Mariola.


El territori d'Alcoi està travessat per diversos cursos fluvials (el Polop, el Barxell i el Molinar) que, en unir-se als afores de la ciutat constitueixen el riu Serpis o riu d'Alcoi, que després d'un accidentat recorregut desemboca en el Mediterrani a l'altura de Gandia.


Clima i vegetació

El clima és de tipus continental, amb hiverns freds en els quals sol aparèixer la neu i estius càlids. La pluviometria té valors variables, entre 350 i 850 litres anuals.


La vegetació ha conservat bones restes del bosc autòcton mediterrani, principalment en el parc natural del Carrascar de la Font Roja, amb carrasques, teixos i espècies caducifòlies. En altres masses forestals de repoblació predominen els pins, que suposen el 85% dels boscos.


Comunicacions

A més de la xarxa viària que suposa la connexió directa per autovia amb València, Alacant i Madrid, la ciutat compta amb la línia de ferrocarril Alcoi-Xàtiva-València.

Industria

La indústria és l'activitat econòmica més característica de la ciutat i se centra fonamentalment el sector tèxtil, metal·lúrgic i alimentari, a més del sector de serveis.


Monuments

A partir del nucli primitiu del segle XIII, articulat sobre l'eix del carrer del Pintor Casanova i el carrer de Sant Miquel, la vila va ser creixent progressivament i ocupa les àrees adjacents o Pobla Nova de Sant Jordi, en espai urbà comprès entre els carrers de Puríssima i el de Sant Benet o de Piló. Aquest primer recinte va estar envoltat d'una muralla, proveïda de torres i portes, de les quals s'han conservat les restes de la torre de Na Valora, la torre de la Barbacana i el portal i la torre de Riquer.


Altres llocs d'interès són els edificis rehabilitats del Raval Vell, la Plaça de Dins, l'antiga casa de la vila, avui seu del Museu Arqueològic.Activitat a un laboratori del Campus
Cremà de la Carabassa. Paelles 2016
Activitats a la Cafeteria del Campus
Pràctiques amb la cèl·lula de fabricació flexible

EMAS (Obri nova finestra)