- -
Campus d'Alcoi de la UPV

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Obertura Universitat Sènior 2017/18

Les classes van començar el pròxim 25 de setembre per als dos grups que sumen al voltant de 200 alumnes.

[ 26/09/2017 ]
Universitat Sènior del Campus d'Alcoi de la UPV

Dijous passat 21 de setembre va tenir lloc a la Sala de Graus "Roberto García Payá" del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), el tradicional Acte d'Obertura de la Universitat Sènior.

L'acte va estar presidit per Juan Ignacio Torregrosa, Director del Campus d'Alcoi de la UPV, por Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials i Igualtat de l'Ajuntament d'Alcoi, por Camilo Albero, President de l'Associació Sènior a Alcoi i per Rosa Vercher, Sotsdirectora de Cultura i Coordinadora de la Universitat Sènior.

Va començar amb la benvinguda per part de la sotsdirectora, que després d'una breu presentació dels activitats realitzades en el passat curs, va cedir la paraula als membres de la taula presidencial, finalment el director del campus, Juan Ignacio Torregrosa va tancar el torn de **palabas. A continuació, Juan Francisco Picó va ser l'encarregat de la lliçó inaugural.


La lliçó inaugural “Relat breu d'una certa intimitat

A voltes un delicat acte íntim o una brusca confessió d'alguna cosa completament evident i conegut produeixen reaccions insospitades en el món. Històricament alguns actes d'aquestes característiques han conduït al desenvolupament d'activitats econòmiques el resultat de les quals ha sigut engrossir l'elenc d'elements que defineixen una civilització. També, tals actes acaben sent de rabiosa actualitat per al disseny industrial, per a l'urbanisme i fins i tot per al desenvolupament de les activitats turístiques. Aquest relat posarà de manifest amb brevetat els efectes d'una certa intimitat”.


Breu ressenya del ponent

Juan Francisco Picó Silvestre, Arquitecte Superior per la UPV (1984), Doctor Arquitecte per la UPV (2013). Professor Associat del Departament de Composició Arquitectònica adscrit al Campus d'Alcoi de la UPV des de 2006, en el Grau d'Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes en la Matèria de Fonaments del Disseny en l'assignatura "Estètica i Història del Disseny" i en l'assignatura optativa "Art i Ciència: una història compartida".

També ha exercit durant els últims cursos com a Professor coordinador del Taller Milano-Workshop i del Programa Reptes del campus. En l'actualitat, compagina la feina de casa acadèmiques formant part de l'adreça del centre, sent responsable de l'Àrea de l'Entorn i de les Seus Universitàries.


L'oferta per a aquest curs

Els 200 alumnes matriculats en el Campus d'Alcoi tindran la possibilitat d'escollir entre la doble oferta, dos cursos globals que es desenvoluparan del 25 de setembre al 30 de maig en idèntic horari els dilluns i dimecres, de 17 a 19:30 hores.

El primer d'ells conté 12 assignatures: Cinema Negre II, La publicitat d'ahir i d'avui, Una nova visió de l'economia, La comunicació en la societat del segle XXI, Noves mirades a la bellesa, No prendràs el nom de la ciència en va, Etiquetat dels aliments, 100 composicions per a una història de la música, Astronomia, Els nostres autors, Educació visual i Les nostres terres.

El segon, per la seua banda, consta de les següents: Aprendre a mirar una obra d'art, Cinema comèdia clàssica americana, La publicitat: un breu repàs a través de la història, Llengua i cultura xinesa, Literatura universal, En quin món vivim?, Ús i abús dels medicaments, Construint la nostra història, Glops de ciència, Arqueologia de la comarca de L'Alcoià i El Comptat, Sobre la bellesa en la ciència i la tecnologia i 100 composicions per a una història de la música.

L'Acte d'Obertura, va finalitzar amb la interpretació de “Gaudeamus Igitur” interpretat pel Cor de la Universitat Sènior del Campus d'Alcoi, dirigit per Jordi Sempere Azorín.

Vídeo de l'Acte d'Obertura:

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Màster de Robòtica i Visió Artificial Màster de Robòtica i Visió Artificial
Resposta a la creixent demanda de professionals amb experiència en tots dos camps.
XI Premis Idees UPV XI Premis Idees UPV
Tyris Software, gran vencedor en una nit.
Concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi Concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi
V edició del concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi - Àgora Emprenedors.
30 anys del Programa Erasmus 30 anys del Programa Erasmus
Programa estrela de mobilitat de la Unió Europea.
Exposició de pintura “L'art per la memòria” Exposició de pintura “L'art per la memòria”
Sala Multiusos de Carbonell, des del 7 de novembre.
Desafiament internacional “First Lego League” Desafiament internacional “First Lego League”
El proper 3 de febrer de 2018 al Campus d'Alcoi.
Primer premi Rotary amb Alcoi i la seua universitat Primer premi Rotary amb Alcoi i la seua universitat
Joves talents per al desenvolupament econòmic i social d'Alcoi.

EMAS (Obri nova finestra)