- -
Campus d'Alcoi de la UPV

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Polisabio, programa de col·laboració de la UPV

La UPV, des del seu Campus de Gandia i Alcoi i la Fundació Fisabio, impulsen recerques en l'àmbit sanitari.

[ 18/01/2018 ]
Representants de les entitats que conformen POLISABIO

Impulsar, mitjançant activitats preparatòries, la realització de projectes de recerca i innovació en l'àmbit sanitari. Est és l'objectiu de Polisabio, el programa de col·laboració engegat per la Universitat Politècnica de València (UPV), des del seu Campus de Gandia i el seu Campus d'Alcoi i la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), en els seus departaments de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan d'Alacant, Marina Baixa, Gandia i Alcoi.

Deu projectes han sigut seleccionats en la convocatòria de 2017, cinc co-dirigits per personal científic del Campus d'Alcoi i cinc de Gandia. Tots ells estan a càrrec de personal científic amb una trajectòria destacada i aporten propostes amb les quals multiplicar l'impacte en la societat del coneixement desenvolupat.


Projectes seleccionats des del Campus d'Alcoi

Eliminació de fàrmacs en aigües residuals dels centres sanitaris:
  • Aquest projecte, dirigit per la professora Rosa Vercher, analitzarà els compostos farmacològics que es troben presents en les aigües residuals que s'aboquen al clavegueram de la xarxa pública en el centre de salut “La Fàbrica” d'Alcoi, per a posteriorment detectar, de forma preventiva, els possibles problemes mediambientals que poden produir-se en les aigües d'abocament i, a continuació, procedir a reduir-los abans de l'abocament a la xarxa pública.
RSA- Reverse shoulder arthroplasty – Artroplàstia inversa de muscle:
  • Els objectius són aprofitar tot el potencial que donen les proves diagnòstiques que s'han realitzat al pacient en incorporar els nostres coneixements en Enginyera Mecànica o millor dit Biomecànica i realitzar una planificació preoperatòria innovadora amb la incorporació de les tècniques Simulació per elements finits i impressió 3D. La metodologia proposada aporta grans beneficis potencials per al pacient en millorar enormement la seua qualitat de vida. La RSA és una operació quirúrgica realitzada en l'articulació del muscle per a retornar-li la seua mobilitat i funció. El projecte està dirigit pel professor V. Jesús Seguí.
Projecte relatiu al diagnòstic de la Diabetis Gestacional (DG) a Alcoi:
  • Dirigit pel professor Pau Miró, valorarà la conveniència i repercussió en el nostre mitjà de substituir els criteris actuals pels quals proposen Carpenter i Coustan i que ja han adoptat altres grups. Determinarà l'increment en la prevalença de DG si s'apliquen els nous criteris (amb el que açò implica respecte a cost sanitari, recursos humans…).
BRESTEX:
  • Dirigit per la professora María Ángeles Bonet, es realitza en col·laboració amb personal de l'Hospital de Sant Joan, integrat tant per especialistes en dermatologia com en rehabilitació. BRESTEX, pretén avaluar les característiques dels tèxtils que s'empren en pacients amb linfedema. En el tractament del linfedema, que en moltes ocasions desenvolupen les pacients afectes de càncer de mama, és habitual l'aplicació d'embenatges i peces de compressió. Amb el desenvolupament del projecte es pretén, sense perdre les característiques compressives i terapèutiques que se li pressuposen, dissenyar tèxtils funcionals que permeten aportar major confort i protecció de la pell.
Virtualold:
  • La realitat virtual és una nova tecnologia que ens permet gaudir de noves experiències immersives mai abans experimentades. Veure's en un univers nou i poder interactuar amb ell en llibertat ofereix noves possibilitats en l'aprenentatge, l'estimulació cognitiva i el tractament. El projecte pretén avaluar les possibilitats de la realitat virtual en la població de gent gran, amb objectiu de conèixer quins són les possibilitats d'aquesta tecnologia en aquest col·lectiu, conèixer què elements interactius els són més adequats i quins possibles alternatives ens ofereix aquesta tecnologia en el tractament de demències i altres malalties com l'alzheimer. Projecte dirigit pel professor Jordi Linares.

Més informacióComparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Bon estiu! Bon estiu!
La UPV vol desitjar-vos el millor en les merescudes vacances estivals.
Preinscripció Màsters Universitaris (Fase B) Preinscripció Màsters Universitaris (Fase B)
Termini del 5 al 8 de setembre.
José Miguel Ferri, premi a la millor Tesi Doctoral José Miguel Ferri, premi a la millor Tesi Doctoral
Dirigida pels professors Rafael Balart i Octavio Fenollar.
Alejandro Rodríguez Villalobos premi docència inversa Alejandro Rodríguez Villalobos premi docència inversa
És professor del MUEOL impartit al Campus d'Alcoi de la UPV.
50 alumnes participen en el V CampusTec 50 alumnes participen en el V CampusTec
Un 'CampusTec avançat' amb 15 alumnes ha sigut la novetat d'aquesta edició.
El Campus d’Alcoi cobreix el 100% de les places oferides El Campus d’Alcoi cobreix el 100% de les places oferides
La UPV cobreix el 99% de les places de grau i doble grau oferides per al curs 2018-2019.
Jornades d'Acollida 2018/2019 Jornades d'Acollida 2018/2019
Eres alumne de primer? No et pergues les Jornades d'Acollida

EMAS (Obri nova finestra)