- -
Campus d'Alcoi de la UPV

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Exposició sobre cartografia valenciana a Caudete

El Campus d'Alcoi de la UPV i la Fundació Giménez Lorente de la UPV han traslladat l'exposició fins a aquesta localitat de la província d'Albacete.

[ 03/10/2018 ]
Inauguració de l'exposició

El Convent de San José dels Pares Carmelites de Caudete acull una exposició sobre cartografia i mapes del segle XVI al XIX. El Campus d'Alcoi de la UPV i la Fundació Giménez Lorente de la UPV han traslladat l'exposició fins a aquesta localitat de la província d'Albacete. La mostra es pot visitar fins al dilluns 15 d'octubre en horari de vesprada de 18.00 a 20.00 h., de dilluns a dissabte, i de 12.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores els diumenges.

Com a representants del Campus, a la inauguració van assistir el director, Juan Ignacio Torregrosa i el responsable de l'Àrea de l'Entorn i Seus Universitàries, Juan Francisco Picó.

Aquesta exposició ja ha sigut exposada en diferents seus del Campus d'Alcoi com Xàtiva, Banyeres, Mutxamel, Villena o Bocairent.

Durant l'exposició, el visitant podrà endinsar-se en un viatge al meravellós procés de conformació de la nostra història com a territori mediterrani, amb una nova forma de mirar a la cartografia, deixant de costat la visió tècnica i dirigint la seua reflexió cap a la riquesa territorial de la Comunitat Valenciana.


L'exposició

Des que la raó humana va crear el temps i va tindre consciència de l'entorn en què habitava, l'home ha sentit la necessitat de representar-ho, mesurar-ho, xifrar-ho i entendre-ho. Va caldre esperar a la civilització grega perquè els mapes s'impregnaren de conceptes científics, i és en l'Edat mitjana, en el segle XIII, quan apareixen els primers mapes portulans, gran instrument de marins i exploradors, objecte de luxe per a reis i nobles, company i col·laborador dels descobriments més rellevants de la història.

Pocs territoris posseeixen una cartografia històrica tan completa com els valencians. Des que Ortelius incloguera un mapa de l'antic regne de València en l'edició de 1584 de la seua Theatrum orbis terrarum, aquestes terres han merescut l'atenció dels millors cartògrafs.
Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Celebrada la 3a edició del concurs ideaT-kids Celebrada la 3a edició del concurs ideaT-kids
El projecte "Taconets.com" del CEIP Isabel La Católica de L’Olleria ha resultat guanyador.
Pregunta-li a Pau Pregunta-li a Pau
Tens dubtes sobre les PAU, la matrícula o la preinscripció de 1r?
Preinscripció 19/20 Preinscripció 19/20
Des del 17 de juny al 5 de juliol de 2019.
Mentoring Mentoring
Assessorament dels titulats UPV a estudiants i acabats de titular.
I Networking Responsable de la Fundació Novaterra en Alcoi I Networking Responsable de la Fundació Novaterra en Alcoi
Van acudir a l'esdeveniment mig centenar de persones.
Selecció interna per a convocatòria AECID 2019 Selecció interna per a convocatòria AECID 2019
Subvencions per a Accions de Cooperació per al Desenvolupament.
3rd European Summer School on 'Enviromental Applications of AOPs'. 3rd European Summer School on 'Enviromental Applications of AOPs'.
Finalitza amb la participació més de 100 estudiants i professors.

EMAS (Obri nova finestra)