- -
Universitat Politècnica de València

Campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

I Networking Responsable de la Fundació Novaterra en Alcoi

Van acudir a l'esdeveniment mig centenar de persones.

[ 12/06/2019 ]
I Networking Responsable de la Fundació Novaterra

La Fundació Novaterra va organitzar el I Networking d'Empreses Responsables Interconectades> en la seua seu a Alcoi. L'objectiu d'aquesta trobada és teixir una xarxa d'empreses amb sensibilitat social i/o ambiental, que tenen com a nexe comú a aquesta fundació valenciana, que treballa per l'ús de persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral des de fa 28 anys a València.

La jornada s'ha va iniciar a les 8,30h. amb un cafè/networking de Comerç Just oferit per Novaterra Servei d'àpats Sostenible, empresa social impulsada des de la fundació. A les 9 h. hores va tenir lloc lloc un panell d'experiències moderat per Ignacio García, Director de les oficines de Caixa Popular a Alcoi, on Airesa, Domus Vi i Clece van compartir la seua experiència d'inserció soci laboral a través de Novaterra amb les persones assistents.

Ens ho han posat fàcil des del principi. El que més destacaríem del treball amb Novaterra és la confiança que ens va generar tot l'equip des del primer moment, el tracte directe, l'eficàcia, però sobretot l'entusiasme”, va destacar M. Teresa Cantero, directora d'un dels centres de Domus Vi, empresa especialitzada en atenció a persones majors i salut mental, amb més de vint mil professionals que atenen a més de dos mil persones per tota Espanya.

Com empresa estem compromesos amb la integració a través de l'ocupació. En Infojobs poses una oferta i no saps la persona que ve el que pot portar amb si. En Novaterra sabem que la gent ve amb una dificultat afegida. Però no tenim ni por ni prejudicis. Primer, perquè a qualsevol ens pot passar, i podem veure'ns en una situació crítica, i segon, perquè en Novaterra les persones estan acompanyades en el seu procés, la qual cosa és garantia d'èxit. Per a nosaltres ha sigut una experiència de cinc estreles sobre cinc”, concloïa Cantero.

La mateixa experiència relatava Lorena Ginés, de Recursos Humans de Clece, una de les majors empreses de serveis del país. Clece té una estreta relació amb Novaterra des de fa anys en la seu de València, i ara volien apostar des de la delegació d'Alacant.

Portàvem molts mesos volent incorporar a una persona de col·lectius vulnerables, i ens havia resultat impossible. Sobretot perquè ens faltava la mediació, algú que cuidara de la persona i vetlara per la incorporació en l'empresa. Gràcies a l'acompanyament de Novaterra hem incorporat ja a 4 persones. Estem treballant en la línia adequada. Al final la clau de l'èxit és tenir bones persones candidates i una entitat intermediària que responga per aquestes persones. Això és vital".

"En Novaterra el tracte personal, la intermediació laboral, el seguiment i, sobretot, la preocupació perquè tot ix bé és estupenda. Com a empresa estem al 200% satisfets amb aquesta col·laboració guanyar guanyar”, van destacar des de Clece.

Per últim, Juan Enrique Tomás, d'Airesa, empresa dedicada a la compravenda del plàstic reciclat amb seu a Torrent, va destacar la seua col·laboració dins del voluntariat corporatiu. “Hem començat col·laborant fent simulació d'entrevistes d'ocupació, perquè les persones candidates estiguen preparades quan vagen a fer l'entrevista real. Novaterra ha aportat més a l'empresa que nosaltres a Novaterra. Perquè ens ha donat la facilitat de poder ajudar gent amb dificultats adaptant-se a les nostres necessitats, ja que estem acabats d'instal·lar a la província d'Alacant i encara no podíem oferir possibilitats d'ocupació. Però sense cap dubte, us tindrem en compte a València també a partir d'ara”, concloïa Tomás.Testimonis

En els dos anys de vida de Novaterra a Alcoi, 82 persones han aconseguit ja una ocupació. Ángela, Alicia i Manuel són tres d'aqueixes persones, que han compartit el testimoniatge amb les persones assistents.

"M'ha canviat la vida. Recuperar les ganes i la il·lusió, i a dir “puc”. Estava en una època molt decaiguda, molt malament, i avui dia sóc una altra persona gràcies a Novaterra, a Domus Vi, l'empresa que m'ha donat l'oportunitat, i sobretot als usuaris/as del centre per als quals treball. Per a mi el treball que tinc avui dia és vida”, relatava molt emocionada Ángela, una supervivent de la violència de gènere que afronta el futur amb il·lusió, sabent-se que pot.

Alicia no podia dir més que gràcies, gràcies, i gràcies. Ara mateix en el futur només veu una cosa: continuar treballant en Clece “si no és per vosaltres no els aconseguiríem”. “Vaig venir amb molta de por. Em vaig bloquejar en la primera simulació d'entrevistes. Vaig eixir plorant. I no obstant això, en la segona, vaig aconseguir una ocupació”. “Gràcies per haver-me donat aqueixa espenta. Avui ja puc respirar”.

Manuel està feliç amb la seua nova moto per a acudir al seu treball en Grup Sifu. Un treball adaptat a la seua situació, perquè malgrat tenir una paga Manuel el té clar “jo vull treballar, treballar, treballar”.

Per a acabar l'acte, ha tingut lloc l'I reconeixement públic a les 7 entitats sòcies i col·laboradores que s'han sumat en el 2018 a les més de 50 empreses que ho fan a València: Ajudar-te, Domus Vi, Mas del Roc, Family Cash, la Universitat Politècnica de València (Campus Alcoi) i un reconeixement especial a La Caixa per arribar amb el programa Incorpora també a Alcoi, i Caixa Popular, per convertir-se en la primera empresa sòcia a la comarca.

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el Campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Visita de Pedro Duque al Campus d’Alcoi Visita de Pedro Duque al Campus d’Alcoi
Va conèixer de primera mà la història que envolta el campus.
Acte d'Obertura del curs 2019/2020 Acte d'Obertura del curs 2019/2020
La conferència inaugural va ser impartida per Sra. Rosa Puchades Pla.
El campus a la Fira Tots Sants de Cocentaina El campus a la Fira Tots Sants de Cocentaina
De l'1 al 3, el Campus d'Alcoi de la UPV va estar present en la Fira Tots Sants de Cocentaina.
La UPV entre les 100 millors universitats joves del món La UPV entre les 100 millors universitats joves del món
Segons el Young Universities Nature Index 2019.
Concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi Concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi
VII edició del concurs ideaT UPV Campus d’Alcoi - Àgora Emprenedors.
Texdencia exposarà a l'IVAM CADA Alcoi Texdencia exposarà a l'IVAM CADA Alcoi
El Grup de Generació Espontània del Campus d'Alcoi participarà en una nova exposició.

EMAS (Obri nova finestra)