- -
Universitat Politècnica de València

campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

Doctorat d'Enginyeria Tèxtil

El programa ha sigut premiat pel Consell Social de la UPV.

[ 01/07/2023 ]

Durant tot el mes de setembre, l'alumnat que, per exemple, ha completat el Grau Universitari + Màster Universitari (300 ECTS en total) pot preinscriure's i posteriorment matricular-se en el programa de Doctorat en Enginyeria Tèxtil de la UPV.

Es tracta d'un tercer cicle considerat pel Consell Social com el millor programa de doctorat de la Universitat Politècnica i que es caracteritza per centrar-se en l'Enginyeria Tèxtil des d'un punt de vista actualitzat i interdisciplinari.

El programa està concebut per a formar a investigadors i professionals d'alta qualificació tant en l'àmbit de l'Enginyeria Tèxtil com el de la Química, Física o la Ciència dels Materials.

Els alumnes que cursen el doctorat en aquesta disciplina asseguren un elevat nombre de publicacions científiques, donada la importància i prestigi que han acumulat els investigadors del programa durant diverses dècades. Això assegura la presència de prestigiosos investigadors i professorat per a formar part dels tribunals de tesis doctorals.


Preinscricpió al programa de doctorat

Els doctorands poden acollir-se als programes d'internacionalització amb presència en universitats en múltiples països dels continents europeus i americans. Als avantatges competitius del programa, cal afegir el fet que s'impartisca íntegrament al Campus d'Alcoi de la UPV.

El doctorat capacita per a la investigació i és un aval molt valorat a l'hora de sol·licitar als pertinents organismes autonòmics, nacionals i internacionals projectes d'investigació. Són múltiples les línies d'investigació actuals i incomptables les futuribles, relacionades, per exemple, amb el tractament d'aigües residuals, l'emmagatzematge d'energia elèctrica, desenvolupament de materials amb propietats dermatològiques, anti-insectes, etc.

A més, l'alumnat pot compaginar el seguiment del doctorat amb la seua activitat professional.


Objetius del doctorat

  • Formar l'alumne en la teoria i metodologia científica.
  • Establir una visió global i detallada dels temes d'actualitat en el camp de l'enginyeria tèxtil, especialment en aquells que són bàsics per a la investigació aplicada en el sector tèxtil.
  • Formar l'alumne en el desenvolupament i caracterització de nous materials multifuncionals.
  • Formar l'alumne en el desenvolupament de noves metodologies i sistemes de control mediambiental especialment dissenyades per al tractament de contaminants.
  • Potenciar els coneixements científics i metodològics orientats al fet que permeten el trànsit de les actuals empreses tèxtils, entre altres, a nous models de negoci dins del sector, noves estratègies d'internacionalització i actuacions integrades amb la distribució comercial.
  • Formar en la gestió de projectes d'R+D+i.

Per a això el programa compta amb doctors de diferents departaments que cobreixen les diferents àrees d'investigació necessàries per a donar al programa aqueix caràcter interdisciplinari.

Un doctorat premiat

La qualitat de la formació i de la investigació d'aquest doctorat ha quedat reflectida i valorada en els premis que anualment el Consell Social de la UPV atorga. En els premis de 2023, en la seua XXII edició, van reconèixer amb el Premi al Millor Programa de Doctorat de la UPV el Programa de Doctorat en Enginyeria Tèxtil, dirigit pel Catedràtic en el Departament d'Enginyeria Tèxtil i Paperera, Francisco Javier Cases Iborra.

Comparteix aquesta notícia o connecta amb el campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Rànquing de Xangai Rànquing de Xangai
La UPV és la millor politècnica d'Espanya en el seu rànquing general.
Alcoi Tech 2023 AI & Optimization Int. Workshop Alcoi Tech 2023 AI & Optimization Int. Workshop
Celebrats els dos dies de congrés al Campus d'Alcoi de la UPV.
XI ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora Emprenedors XI ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora Emprenedors
Presenta la teua idea fins el 16 de febrer de 2024.
Universitat Sènior Campus d'Alcoi Universitat Sènior Campus d'Alcoi
Consulta la informació dels cursos de la Universitat Sènior per al curs 2023/2024.
Blue Banana Blue Banana
30 de novembre a les 12.30 h a la Sala de Graus de Carbonell.
Convocatòria Erasmus 2024-2025 Convocatòria Erasmus 2024-2025
El termini de registre de sol·licituds finalitza el 30 de novembre de 2023.
Premi al millor TFG del Grau en Enginyeria Informàtica Premi al millor TFG del Grau en Enginyeria Informàtica
Convocat per la Càtedra Multiscan.

EMAS (Obri nova finestra)