- -
Universitat Politècnica de València

campus d'Alcoi

 
Inici UPV Alcoi :: Perfils :: Premsa :: Notícies de la web

‘Primera pedra’ de l’Edifici del Viaducte

El Campus d'Alcoi de la UPV rememora la col·locació de la 'Primera pedra’ de l'Edifici del Viaducte, una activitat emmarcada en els actes de la Setmana Modernista d'Alcoi.

[ 25/09/2023 ]

100 anys després, el ministre Salvatella, el director de l'Escola Industrial, José Cort Merita, el cronista i l'alcalde de la ciutat, el bisbe i el Marquès de Sant Jordi, van viatjar en el temps per a celebrar el primer centenari de la col·locació de la primera pedra de l'edifici de l'Edifici de l'Escola Industrial, conegut com a edifici del Viaducte.

Més de 500 persones, la majoria vestides amb indumentària de l'època modernista, han assistit aquest dissabte 23 de setembre a l'acte commemoratiu de la primera pedra, i a la posterior visita guiada i teatralitzada per les entranyes de l'edifici del Viaducte, que a més d'Escola Industrial i Escola Politècnica, amb anterioritat va acollir l'Hospital de solidaritat internacional sueconoruec’ en temps de Guerra Civil, i posteriorment, presó durant el Franquisme.

En la vesprada del dissabte, amb la col·laboració d'actors i actrius del grup de Teatre del Campus i amb el mateix director del centre, Pau Bernabeu, que encarnava el ministre Salvatella, es va escenificar la posada de la primera pedra en la mateixa porta de l'edifici.

Pau Bernabeu, o el que és el mateix, el senyor Ministre de 1923, va agrair a l'empresariat d'Alcoi la cessió del terreny en 1906, i al president del govern, José Canalejas, el suport per a la construcció del Viaducte entre 1923 i 1936, i va convidar els presents a repetir l'esdeveniment dins de 100 anys.

Amb posterioritat, els assistents van visitar l'edifici amb l'ajuda als actors de l’EPSA, que van teatralitzar la presència de la primera enginyera química d'Espanya, María Cegarra Salcedo, o van recordar la figura del gran poeta alcoià, Joan Valls, que va estar empresonat en els soterranis del Viaducte en els anys 40.

Els assistents van recórrer les diferents plantes de l'edifici i van poder observar maquinària i material docent de gran valor històric i acadèmic, reunit pel subdirector del Campus, José María Gadea, i el professor, Isaac Montava, en els últims anys.

A l'acte va acudir l'alcalde i el vicealcalde d'Alcoi, Toni Francés i Àlex Cerradelo i la comunitat universitària alcoiana en ple, així com directors d'escoles i de departaments de la UPV i els vicerectors: Juan Carlos Cano Escribá (vicerector de Professorat i Ordenació Acadèmica), José Pedro García Sabater (vicerector de Planificació, Oferta Acadèmica i Transformació Digital); Salvador Coll Arnau (vicerector d'Innovació i Transferència); Alberto Conejero Casares (vicerector d'Estudiants i Emprenedoria); María del Val Segarra Oña (vicerectora d'Organització d'Estudis, Qualitat, Acreditació i Llengües) i Santiago Guillem Picó (vicerector / director delegat de Diàleg Social, Prevenció, Conciliació i Esport).


Agraïments

El director del Campus d'Alcoi, Pau Bernabeu, va agrair al poble d'Alcoi la possibilitat de rememorar i reivindicar la relació entre l'empresariat dels anys 20 del segle passat i la Universitat. Una relació “contínuament renovada i que ara s'ha potenciat amb la creació del Consell Assessor d'Empreses. En 1906 ens van cedir el sòl, i ara col·laborem colze a colze per a tractar de respondre a les necessitats formatives actuals”.

Bernabeu ha descrit la jornada del dissabte com “un gran moment emotiu, de record a aquells que van fer possible l'edifici del Viaducte i a aquells a qui devem que el Campus d'Alcoi de la UPV continue creixent”.Més informació:Comparteix aquesta notícia o connecta amb el campus d'Alcoi de la UPV en mitjans socials

Bookmark and Share


Notícies destacades


Rànquing de Xangai Rànquing de Xangai
La UPV és la millor politècnica d'Espanya en el seu rànquing general.
Alcoi Tech 2023 AI & Optimization Int. Workshop Alcoi Tech 2023 AI & Optimization Int. Workshop
Celebrats els dos dies de congrés al Campus d'Alcoi de la UPV.
XI ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora Emprenedors XI ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora Emprenedors
Presenta la teua idea fins el 16 de febrer de 2024.
Universitat Sènior Campus d'Alcoi Universitat Sènior Campus d'Alcoi
Consulta la informació dels cursos de la Universitat Sènior per al curs 2023/2024.
Blue Banana Blue Banana
30 de novembre a les 12.30 h a la Sala de Graus de Carbonell.
Convocatòria Erasmus 2024-2025 Convocatòria Erasmus 2024-2025
El termini de registre de sol·licituds finalitza el 30 de novembre de 2023.
Premi al millor TFG del Grau en Enginyeria Informàtica Premi al millor TFG del Grau en Enginyeria Informàtica
Convocat per la Càtedra Multiscan.

EMAS (Obri nova finestra)